ОСНОВНО ПОЧИСТВАНЕ


Машинно измиване на твърди подови настилки и тяхното полиране

За тази цел използваме еднодискови машини с твърда четка за по-набраздени повърхности или с пад за по-гладки и гланцирани повърхности. Те вкарват препарат в настилката и по този начин се почиства в дълбочина и замърсяването се отстранява. При необходимост се използва устройство подсигуряващо пара с 5 бара налягане и 150 С температура при по-замърсени повърхности.  

Машинно изпиране на меки настилки (килими, мокети)

Използват се високооборотни четкови машини и екстрактори, които почистват замърсяванията с екологични препарати. По този начин се щади материята на настилките, като се образува защитен слой на влакната. Килимите и мокетите остават леко влажни. След няколко часа те изсъхват напълно и настилката  е чиста и свежа.

Почистване на мека мебел

Почистване на мека мебел Почистването може да бъде мокро, чрез използването на екстрактор и сухо, чрез използването на спрей екстракторна машина, която нанася препарата под формата на пяна, което води до по-бързо съхнене на материята. Технология за сухо изпиране на тапицерии и меки подови настилки Този вариант на изпиране се извършва със спрей екстракторна машина, специално създадена да впръсква почистваща пяна върху меки настилки и повърхности с цел тяхното почистване. Пяната се получава при смесване на сгъстен въздух със специален детергент ( почистващ препарат ). След няколко минути пяната, абсорбирала в себе си замърсяванията, се премахва чрез вакуум изсмукване.          Процесът на почистване има три фази: Впръскване на почистващият препарат във вид на пяна и последваща химическа реакция Изчакване на действието на препарата, върху замърсената повърхност Изсмукване на отпадъчната пяна Пяната третира повърхностният слой с дълбочина до 8-12 мм, в зависимост от плътността на тапицерията или меката настилка. След изсмукването на отпадъчната пяна  не се изисква технологично време за подсушаване на текстилната материя и тя е готова за употреба.  Двата метода дават отли...

Почистване на мебели

В повечето случаи се извършва ръчно, използваме специални препарати, микрофибри и кърпи, които да пазят повърхността на мебелите.

Почистване на прозорци (стъкла и дограма)

Извършва се от специализирани екипи, обучени да почистват прозорци бързо и качествено с необходимите пособия и препарати.

Почистване на санитарни помещения

Санитарните помещения се почистват ръчно и машинно. Измиването на душ кабини, санитарен фаянс се извършва с подходящи за тази цел препарати, които не повреждат почистените повърхности. При по-силни замърсявания се използва уред с пара 5 bar и 150 С температура за отстраняването им.